Βιβλιοπαρουσίαση: Το λευκό λιοντάρι

Posted on

Η Σοφία μετακόμισε με τη μαμά της στο νέο τους σπίτι. Όλα γύρω της είναι λευκά, οι τοίχοι, το ταβάνι, οι πόρτες.. θα μπορούσε με τις ώρες ναι παίζει και να το εξερευνεί αν είχε κάποιον για παρέα! 

Η παιδική της φαντασία, έπλασε πολύ σύντομα έναν καινούριο, φανταστικό φίλο. Λευκό σαν τους τοίχους και το χιόνι, εμφανίστηκε μια μέρα μπροστά της ένα Λευκό Λιοντάρι! Σύντομα γίνονται αχώριστοι, παίζουν μαζί όλη μέρα και η Σοφία φαίνεται να απολαμβάνει πολύ την παρέα μαζί του, αναβάλλοντας τη γνωριμία με νέα παιδιά.

Το λευκό λιοντάρι όμως, την ενθαρρύνει να βγεί έξω και να παίξει με τους συνομήλικούς της, να κάνει νέες παρέες και να πάει στο πάρκο για παιχνίδι! Διστακτική στην αρχή και χωρίς να θέλει να αφήσει το φίλο της, τελικά ξεπερνάει τον εαυτό της και αφήνεται στο παιχνίδι με τους νέους φίλους. 

Μια απόφαση όμως της μαμάς, να βάψει τους λευκούς τοίχους, οδηγεί το λευκό λιοντάρι να μην εμφανιστεί ξανά μέσα στο σπίτι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Σοφία τον έχασε! θα μπορούσε να τον δει και πάλι, αν τον χρειαζόταν ξανά, έτσι της είπε το βράδυ εκείνο που τη γη κάλυψε το λευκό χιόνι και έτσι θα γινόταν από εδώ και πέρα!

Μια πολύ τρυφερή ιστορία, ενός κοριτσιού με μεγάλη φαντασία που όμως δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητά της μετά τη μετακόμιση με τη μαμά της. Η ιστορία της Σοφίας, θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε παιδί που έχει προβλήματα προσαρμογής. Οι φανταστικοί φίλοι, εμφανίζονται στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και μπορούν να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, όπως στην ιστορία μας όπου η Σοφία διστακτική και ντροπαλή τελικά μετά την παρότρυνση του λευκού λιονταριού, δημιουργεί πραγματικές φιλίες με συνομηλίκους.  Ο συγγραφέας Jim Helmore όχι τυχαία,επιλέγει τη μορφή ενός λιονταριού ως τον φανταστικό φίλο της μικρής μας ηρωίδας. Ο βασιλιάς του ζωικού βασιλείου, δεν θα μπορούσε παρά να δώσει θάρρος και δύναμη στη Σοφία να ξεπεράσει τις δυσκολίες της. Και όταν  τα κατάφερε, η Σοφία φάνηκε να μην τον χρειάζεται πια.

Ένα βιβλίο για τη φιλία, φανταστική και πραγματική και για όλα εκείνα τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσαρμογής στις νέες συνθήκες της ζωής τους.

Όσον αφορά την εικονογράφηση.. μαγικές εικόνες, ήρεμα χρώματα και η ευγενική μορφή του λιονταριού, θα κάνουν την καρδιά όλων -μικρών και μεγάλων- να λιώσει από αγάπη και τρυφερότητα.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Truly yours,

P.K.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.