Βιβλιοπαρουσίαση: Ο Φίφης και η Φιρούλα – Η αγκαλιά

Posted on

Πώς πρέπει να είναι μια αγκαλιά; Σίγουρα να μην πονάει τον άλλον..

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι σκαντζόχοιρος και να μην μπορείς να αγκαλιαστείς με τον καλύτερο σου φίλο που είναι επίσης σκαντζόχοιρος.. Ο Φίφης και η Φιρούλα, έχουν τόσα πολλά κοινά ενδιαφέροντα και χαίρονται τόσο πολύ να κάνουν πράγματα μαζί αλλά υπάρχει κάτι που τους στεναχωρεί, και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι δεν μπορούν να μοιραστούν μια απαλή και ζεστή αγκαλιά!

Το τρυφερό αυτό βιβλίο των Lucy Tapper και Steve Wilson, μας συστήνει δυο φιλαράκια πολύ αγαπημένα μεταξύ τους που λαχταράνε τόσο πολύ το ένα την αγκαλίτσα του άλλου, μόνο που είναι πολύ.. αγκαθωτά!

Τα δυο τους, σκαρφίζονται διάφορους τρόπους και δημιουργούν λογιών λογιών φορεσιές, που θεωρούν κατάλληλες ώστε να αγκαλιαστούν χωρίς πόνο. Μόνο που η αγκαλίτσα, και πάλι δεν είναι βολική, πότε είναι πολύ παγωμένη, πότε κολλάει πολύ και πότε γρατζουνάει πολύ.

Μέχρι που μια μέρα του φθινοπώρου, τρύπωσαν σε μια αυλή και ανακάλυψαν κάτι πολύ ενδιαφέρον! Μια μπουγάδα με πολλά μικρά καλτσάκια, πολύχρωμα και απαλά! Είχαν βρει την ιδανική φορεσιά.. Η αγκαλίτσα τους έτσι έγινε όλα όσα έπρεπε να είναι: ζεστή και απαλή, χουχουλιάρικη και άνετη!

Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και τη δύναμη της θέλησης που αν θέλεις, γίνεσαι ευρηματικός χάρη της αγάπης και φτάνεις στο στόχο σου! Ο Φίφης και η Φιρούλα, τα δυο σκαντζοχοιράκια διδάσκουν στους μικρούς αναγνώστες την αγάπη που τρέφουν οι φίλοι ο ένας για τον άλλον μέσα από τις εποχές του χρόνου!Και…. αν καμιά φορά χάσετε κανένα καλτσάκι…. κοιτάξτε γύρω σας για σκαντζόχοιρους!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εκδοτική Αθηνών και το βρίσκεις εδώ.

Truly yours,

P.K.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.