Βιβλία πρώτων γνώσεων

Posted on

Ανάμεσα στα αγαπημένα μας εικονογραφημένα και διαδραστικά βιβλία, θα βρεις στα ραφάκια του Γιώργου κάμποσα βιβλία πρώτων γνώσεων. Και τι εννοώ πρώτων γνώσεων; βιβλία με τις πρώτες λέξεις του παιδιού, αριθμούς, χρώματα! Οι επιλογές αυτής της κατηγορίας πολλές, σήμερα όμως σου παρουσιάζω αυτά που ξεχωρίσαμε εμείς και έχει αγαπήσει ο Γιώργος.

Οι πρώτες μου λέξεις (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Αυτό το μεγάλο εντυπωσιακό, στα μάτια των παιδιών, βιβλίο, με πολλά πολλά παραθυράκια που το κάνουν περισσότερο ενδιαφέρον, θα τραβήξει την προσοχή του μικρού σου. Εικόνες από καθημερινές στιγμές του παιδιού, στην παιδική χαρά, στο σπίτι, μια ντουλάπα με τα συρτάρια και τα ντουλαπάκια της θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθώς εξοικειώνονται με πάνω από 200 λέξεις.

Το μικρό άσπρο ψαράκι κάνει πάρτι (Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο)

Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου “Το μικρό άσπρο ψαράκι”, όπου το άσπρο ψαράκι σε ένα μαύρο βιβλίο γεμάτο αντιθέσεις χρωμάτων και επιθετικών προσδιορισμών κλείνει τα 2 του χρόνια και κάνει πάρτι! Χάρη στους πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους φίλους οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν με πολύ ευχάριστο τρόπο τα αντίθετα! Αυτό και αν είναι πρωτότυπο βιβλίο πρώτων γνώσεων!

Δέκα μικροί πειρατές (Εκδόσεις Πατάκης)

Οι Δέκα μικροί Πειρατές είναι ένα βιβλίο που μας φέρνει μεγάλη χαρά, παρόλο που οι πειρατές ένας ένας εξαφανίζονται σε κάθε σελίδα είτε γιατί έπεσε κεραυνός είτε γιατί άπλωσε τα πλοκάμια του ένα τεράστιο χταπόδι! Αν αναρωτιέσαι πως μπορεί να προκαλέσει χαρά ένα τόσο…πονεμένο βιβλίο, έχω να σου πω ότι τα στιχάκια του είναι κατάλληλα για ..μελοποίηση και οι άτυχοι πειρατές γίνονται ο λόγος που χορεύουμε σε ξέφρενους ρυθμούς κάθε μέρα στο σπίτι! Παράλληλα μαθαίνουμε να μετράμε αντίστροφα!

Αριθμοί (Εκδόσεις Πατάκης)

Κορυφαίας σκανδιναβικής αισθητικής βιβλίο, με παραθυράκια, έξυπνο και ιδιαίτερο, κερδίζει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων αναγνωστών. Με σύντομες ερωτήσεις εξοικειώνει το μικρούλι σου με τους αριθμούς.

1 2 3 (Εκδόσεις Μίνωας) και Χρώματα (Εκδόσεις Μίνωας)

Μικρά βιβλία με σκληρές χαρτονένιες σελίδες, έντονα γραφικά και χρώματα μιας μεγάλης σχεδιάστριας, της Jane Foster, αρέσει στα μικρούλια γιατί έχουν το κάτι ξεχωριστό! Μοτίβα, αριθμοί και χρώματα μπλέκονται όμορφα σε αυτά τα βιβλία, ήταν τα πρώτα του Γιώργου και απευθύνονται σε μωράκια από 0+!

10 κίτρινα παπάκια (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο)

Για το βιβλίο αυτό σου μίλησα πριν κάποιους μήνες και όπως σωστά μάντεψες, εξακολουθεί να είναι στις καθημερινές αναγνώσεις του μικρού μου. Τελικά ο Eric Carle έχει κάτι που μαγεύει τα παιδιά, θες η εικονογράφηση, θες το απλό και κατανοητό κείμενο, το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί εγγύηση και must have στην παιδική βιβλιοθήκη. Την παρουσίαση αυτού του βιβλίου μπορείς να τη διαβάσεις εδώ!

Truly yours,

P.K.

2 Comments

  1. thesilvermommy says:

    Ωραίες προτάσεις !

    1. mamaswarmnest says:

      Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!

Leave a comment

Your email address will not be published.