Κόβω και ενώνω!

Posted on

Ένα από τα παιχνίδια που προτιμάει να παίζει τελευταία ο μικρός μου, είναι αυτό το σετ λαχανικών που το κάθε λαχανικό είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, ενώνεται με σκρατς και χωρίζει όταν το μικράκι το “κόψει” με το μαχαίρι!

IMG_20180926_150510_473

Ένα φανταστικό παιχνίδι που βοηθάει να αναπτυχθεί η δεξιότητα του συντονισμού ματιού – χεριού, μια δεξιότητα με πολλαπλά οφέλη για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Έτσι, καθώς ασχολείται με τα λαχανικά του, κόβωντας και ενώνοντας τα, παράλληλα αναπτύσσει την δεξιότητα αυτή, η οποία επηρεάζει την ικανότητα για γραφή, την κατασκευή παζλ, την ικανότητα να ζωγραφίζουμε ή να δένουμε τα κορδόνια μας!

Processed with VSCO with a4 preset

Το σετ είναι από την εταιρεία ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών plan toys, μια εταιρεία που κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια από γερασμένα καουτσουκόδεντρα, χωρίς τοξικές κόλλες ενώ είναι βαμμένα με χρώματα με βάση το νερό. Περισσότερα μπορείς να βρείς κάνοντας μια περιήγηση στο διαδικτυακό τους τόπο όπου θα δείς μεγάλη ποικιλία ποιοτικού ξύλινου παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες, πατώντας εδώ και ειδικώτερα το σετ λαχανικών το βρίσκεις εδώ.

Διαλέγοντας παιχνίδια για τον μικρό μου, φροντίζω να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις:

  • επιλέγω εκείνα, που είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως το ξύλο γιατί αγγίζοντάς τα θέλω να αγγίζει το πραγματικό υλικό που μπορεί να βρεί στη φύση.
  • επιλέγω εκείνα, που τον βοηθούν να εξερευνά τον κόσμο γύρω του, τα συναισθήματά του αλλά ταυτόχρονα να αναπτύσσει και τις δεξιότητές του.
  • επιλέγω εκείνα, που απευθύνονται σε μεγάλο ηλικιακό εύρος, σήμερα μπορεί να χωρίζει τα λαχανικά σε δυο μέρη, σε μερικούς μήνες όμως η φαντασία και η δημιουργικότητά του θα δώσουν νέα πνοή στο παιχνίδι του! θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να επανέλθω με ένα νέο άρθρο για το νέο τρόπο απασχόλησης του με τα λαχανικά, τι λές;

Φυσικά και δεν έχουμε πολλά παιχνίδια. Ο κανόνας και εδώ είναι λίγα και καλά, επένδυσε σε αυτά που είναι ποιοτικά, θα παίξει μαζί τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και φροντίζοντάς τα κατάλληλα θα διατηρηθούν αναλλοίωτα στο χρόνο.

 

 

 

 

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.