Κάτι νέο από τα παλιά: Ο Τριγωνοψαρούλης

Posted on

Τον Τριγωνοψαρούλη δεν γίνεται να μην τον ξέρεις. Ακόμα και αν δεν τον έχεις διαβάσει σαν παιδί (αν είσαι κοντά στην ηλικία μου), θα τον έχεις ακουστά από το παιδί σου!  Η ιστορία του, συντροφεύει τα παιδιά από το 1997. Έκτοτε, έχει βραβευθεί πολλάκις, έχει μεταφραστεί, έχει γίνει θεατρική παράσταση! Αυτό το best seller παιδικής λογοτεχνίας, έρχεται υπό νέα επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του και αυτή τη φορά είναι πολύχρωμος!

Processed with VSCO with a4 preset

Η ιστορία του Τριφωνοψαρούλη, μοιάζει λίγο πολύ με τον αγώνα κάθε μικρού μαθητή και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αγαπήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τους μαθητές και τους δασκάλους. Το μικρό κίτρινο ψαράκι, διαφέρει τόσο πολύ από τους συμμαθητές του. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι προοδεύουν στα μαθήματα, αυτός αντιλαμβάνεται μονάχα τα τριγωνάκια.

Processed with VSCO with a4 preset

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Τριγωνοψαρούλης, αντιμετωπίζει κάποιες μαθησιακές δυσκολίες και για αυτόν τον λόγο, οι συμμαθητές του τον απομονώνουν. Τον θεωρούν τεμπέλη και κακό μαθητή. Που να ήξεραν πόσο προσπαθεί ο καημένος! Σύντομα όμως έρχεται η μέρα που ο Τριγωνοψαρούλης από εκεί που τον είχαν αποξενώσει οι συμμαθητές του, γίνεται ο ήρωάς τους! Τα δίχτυα του ψαρά περικυκλώνουν το σχολείο και μόνο το μικρό τρίγωνο κεφαλάκι κατάφερε να καταστρώσει ένα σχέδιο διαφυγής!

Processed with VSCO with a4 preset

 

Processed with VSCO with a4 preset

Το βιβλίο αυτό, γράφτηκε από τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο για να βοηθήσει τον μαθητή να κατανοήσει την έννοια της διαφορετικότητας στο σχολείο. Ίσως σου θυμίσει τον εαυτό σου, ίσως το παιδί σου, ίσως ταυτιστείς με τον συμμαθητή που αποξένωσε ένα παιδί στο σχολείο επειδή δεν τα κατάφερνε όπως εσύ. Όπως και να’χει, είναι μια ιστορία βγαλμένη από τα μαθητικά χρόνια με ωραία μηνύματα, που δίνει θάρρος και δύναμη στον μικρό μαθητή να συνεχίσει με υπομονή, επιμονή και συγκέντρωση μέχρι να φτάσει στον στόχο του.

Processed with VSCO with a4 preset

Απευθύνεται στους μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και την νέα έγχρωμη έκδοση της εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση την βρίσκεις εδώ.

Truly yours,

P.K.

4 Comments

 1. Theodora says:

  τα κατάφερα! ωραίο βιβλίο! ευχαριστούμε για την ωραία παρουσίαση…

  1. mamaswarmnest says:

   Ευχαριστώ πολύ!

 2. Maria from Stunning Mommying says:

  Κι όμως, εγώ δεν τον ήξερα τον Τριγωνοψαρούλη! Πολύ όμορφο το μήνυμα που περνάει για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες & φυσικά, πολύ ελκυστική η παρουσίασή σου Πωλίνα μου. 🙂

  1. mamaswarmnest says:

   Σε ευχαριστώ Μαρία! Είναι εξαιρετικό εργαλείο για εσάς τους εκπαιδευτικούς!

Leave a comment

Your email address will not be published.