Εσύ με τι θα βάψεις φέτος τα πασχαλινά αυγά σου;

Posted on

Επιστροφή στις… παραδόσεις, και τα αυγουλάκια μας φέτος το Πάσχα θα βαφούν με φυσικές βαφές προερχόμενες από λαχανικά που είναι εύκολο να βρεθούν αν δεν τα έχεις ήδη συμπεριλάβει στο καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα.

Κόκκινο λάχανο, παντζάρι, βατόμουρα, μαϊντανός, σπανάκι αλλά και καφές, πάπρικα και κουρκουμάς είναι κάποιες από τις επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις για να βάψεις φέτος φυσικά, γρήγορα και απλά τα αυγά σου.

Μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς αλλά και να πετύχεις όμπρε αποτέλεσμα, έχοντας πολλές αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής παλέτας! Ακόμα αναρωτιέσαι πως; Παρακάτω θα δεις πως πέτυχα το μπλε χρώμα, χρησιμοποιώντας το κόκκινο λάχανο.

Καταρχήν, διάλεξε άσπρα και καφέ αυγά. Πρέπει να τα βράσεις ώστε να είναι σφιχτά, δηλαδή 10 με 12 λεπτά.

Ψιλόκοψε μισό κεφάλι κόκκινο λάχανο και βράσε το για 20′ σε 5 κούπες νερό, ανακατεύοντας τακτικά.

Άφησε να κρυώσουν βαφή και αβγά.

Μόλις κρυώσει η βαφή, στράγγισε το νερό για να πετάξεις το ψιλοκομμένο λάχανο και ανακάτεψε 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι.

Τοποθέτησε τα αβγά σε ένα ρηχό σκεύος να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και ρίξε από πάνω τους το χρωματισμένο νερό.

Από εδώ και στο εξής, η επιλογή είναι δική σου. Όσο περισσότερο χρόνο αφήσεις τα αυγά μέσα στη βαφή, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα θα έχεις. Μπορείς να τα γυρίζεις κάθε τόσο για να μην μείνει σημάδι στο σημείο που ακουμπάνε στο σκεύος.

Για όμπρε αποτέλεσμα, βγάλε κάποια αυγά νωρίτερα και κάποια αργότερα.

Μόλις τα βγάλεις θα είναι μοβ αλλά όσο στεγνώνουν γίνονται μπλέ! Ακούμπησέ τα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Τα δικά μου τα άφησα μόλις 4 ώρες και το χρώμα τους διαφέρει επειδή είχα μισά άσπρα και μισά καφέ.

Μπορεί να μην είναι χρωματικά τέλεια και ομοιόμορφο το χρώμα σε όλο το αβγό, αλλά ακριβώς αυτό είναι και η ομορφιά τους!

Ίσως σε παιδέψει λίγο περισσότερο από ότι αν τα έβαφες με έτοιμη βαφή, αλλά αξίζει και ο χρόνος παρασκευής και αναμονής.

Η φύση διαθέτει την καλύτερη χρωματική παλέτα και μας δίνεται απλόχερα, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε;

Καλή επιτυχία!

Σε φιλώ,

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.