Διασκεδάζω και μαθαίνω με το βιβλίο “Όλες οι εποχές του χρόνου σ’ ένα δέντρο”

Posted on

Το πανέμορφο αυτό βιβλίο, με τα κοπτικά και την ιδιαίτερη εικονογράφηση της εικονογράφου Britta Teckentrup και με κείμενα της Patricia Hegarty, έρχεται να συμπληρώσει το “Μικρό Βελανίδι” που σου παρουσίασα τις προάλλες καθώς και η ιστορία αυτού διαδραματίζεται στη φύση.

Πρωταγωνίστρια του σημερινού βιβλίου μας, μια μηλιά! Συμπρωταγωνίστρια της, μια κουκουβάγια, φύλακας του δάσους, που παρατηρεί από τη φωλιά της τις αλλαγές που συμβαίνουν στο δέντρο καθώς περνάνε οι μήνες και αλλάζουν οι εποχές. Η σοφή κουκουβάγια προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να παρατηρήσουν μαζί της τις αλλαγές αυτές αλλά και να ψάξουν στις σελίδες του βιβλίου τα ζώα που ζούνε κάτω, γύρω και πάνω στο δέντρο!

Σε κάθε σελίδα του βιβλίου, το μικρό παιδί θα βρεί όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για την κάθε εποχή, βασικά χαρακτηριστικά αυτών και καιρικά φαινόμενα! Θα δει τον ήλιο και το φεγγάρι και αν είναι αρκετά παρατηρητικό θα δει και την αράχνη να υφαίνει τον ιστό της!

Πρόκειται για ένα βιβλίο με ιδιαίτερη αισθητική, με μικρές και λυρικές προτάσεις εύκολες να απομνημονευθούν από τα μικρά παιδιά. Παράλληλα εμπλουτίζει το λεξιλόγιο των παιδιών με λέξεις που δεν τις συναντά ή ακούει συχνά (χλόη, ολόλαμπρο, ανείπωτη, διαβαίνει).

Πόσα πολλά ερεθίσματα μπορεί να δώσει ένα βιβλίο στα μικρά μας; Άπειρα.. όπως τούτο δω.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί εφαλτήριο για να:

συζητήσετε για τις μεταβολές στη φύση ανά εποχή,

ανακαλύψετε τη χρωματική παλέτα κάθε εποχής,

εξερευνήσετε το δάσος

γυρίσετε στο σπίτι φορτωμένοι με  τους θησαυρούς της φύσης (κλαδάκια, πετραδάκια, φύλλα  και καρπούς)

φτιάξετε yarn wrapped ζώα και δέντρα (δες την προηγούμενη ανάρτηση μου, να πάρεις μια ιδέα)

Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία που κρύβουν στις σελίδες τους τόσες πολλές γνώσεις και παράλληλα αναπτύσσουν τις δεξιότητες των παιδιών, όπως την πατρατηρητικότητα.

Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν βιβλία για τις μέλισσες και το φεγγάρι. Ανυπομονούμε να έρθουν και εκείνα στη χώρα μας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρη Πυραμίδα και μπορείς να το βρεις εδώ.

Truly yours,

P.K.

 

Processed with VSCO with preset

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.